Pendling, bra för konditionen?

Undrar egentligen vad all dessa pendlarpass gör för min kondition? Är det bra eller är det mest  slitsamt? Ibland när jag trampar på så känns det som att jag hamnar i en komfortzon där trampandet liksom inte känns produktivt, det liksom bara finns där. 

Fast det är klart vill man bara öka konditionen så finns det nog mer effektiva sätt att träna.

Pendlingen har sina fördelar: en stor fördel är att zon1 träning inte tar så mycket tid från vardagen. En annan fördel är att det tränar pannbenet. Det är normalt lätt att bli bekväm och ta bilen om det finns risk för dåligt väder. Fast med min sjukdom så är bil inte ett alternativ idag, utan tidigast i november. Så det är bara att bita ihop, sätta sig på cykeln och trampa.

Pendlingen tillför som jag nämnde en del träningstimmar i zon 1, vilket mitt knä är inte helt överens med. Den skada jag har på vänster knä gör att jag inte klarar av mängd särskilt väl, utan det passar bättre för knät att köra kort och hårt, vilket resten av mig inte alls gillar.

Frågan är vem som vinner i längden...kropp eller knä?