Analys av vikt.

När jag började cykla på riktigt vilket skedde den 1/1 2012. Jag hade då köpt en billigare motionscykel för att kunna träna inomhus de dagar det var för kallt eller för dåligt väder för löpträning utomhus. På den tiden kunde jag välja vilka dagar jag skulle träna utomhus. Då kunde jag ta bilen och behövde inte cykelpendla.

Jag passade även på att ställa mig på vågen, inte för att jag tyckte jag hade särskilt mycket övervikt utan mest av nyfikenhet.

 

 Min vIktkurva från 2011-12-31 till idag.

Min vIktkurva från 2011-12-31 till idag.

Helt tydligt är att jag under åren dessa åren gjort ett ryck vad gäller kosten i början på varje år. Kanske är det effekten av mina nyårslöften . Jag har givit samma nyårslöfte de senaste åren och det är att jag ska försöka att bättra mig. Kanske är det just det som har gett resultat. Att jag faktiskt har försökt att tänkta på vad jag har gjort/vilket mat jag lagat och vad jag har stoppat i mig, och främst försökt undvika att göra saker av gammal vana.

Däremot har jag sett att min viktkurva hänger ihop med min träningsmängd. De månader som jag tränar mindre så planar kurvan ut. Det syns tydligt när man ser till förra sommaren då jag fick ryggskott strax efter Vätternrundan(Sub9) vilket gjorde att jag inte kunde träna på ett par månader.

Sedan under förra hösten fick jag epilepsi. Vilket också syns ovan, för då går kurvorna upp och ner. En direkt effekt av tröstätande samtidigt som jag var så trött på grund av bieffekterna av medicinen att jag inte orkade träna regelbundet och knappt orkade med pendlingen.
Bieffekterna av medicinen har alltmer avtagit, precis som läkaren sa att de skulle. Allteftersom hösten gick så har jag fått mer ork både till att träna och att pendla vilket återigen syns i kurvan.
Stor hjälp har jag fått av Stefan Lindbäck som nu under hösten har hjälpt mig att få struktur på min träning, vilket har gjort mycket för min träningsmotivation. Detta syns också i ovanstående kurva.

Intressant hur mycket av ens liv och ens beteende som går att utläsa från en enkel viktkurva.