Varför är pendling tyngre än ett vanligt pass.

Varför känns det som att jag blir tröttare av pendling än ett vanligt trainerpass.

Detta är en fråga som jag har ställt mig ett tag nu.

Min pendling är drygt 3,6mil ToR, och har under vintertid tagit drygt två timmar. Om jag kör ett två timmars pass på trainern så blir jag inte lika trött som jag blir av riktig cykling utomhus.

Är det kylan under vintern som gör mig tröttare, då bör problemet försvinna nu under våren? För jag vet att kyla göra att cyklingen blir tyngre(http://bit.ly/1ghgg8D), men tyngre för kroppen är inte lika som att det man blir trött i huvudet.

Kan det vara så att kroppen har svårare att återhämta sig när man kör flera pass under samma dag. Pass nummer två sker under den tid som kroppen återhämtar sig från pass nummer ett, kanske detta ger den ökade tröttheten?

Eller är det så enkelt att riktig cykling kräver mer av kroppen och alla dess sinnen att det tröttar ut en mer än vad trainerpass någonsin kan göra? När man kör efter landsvägar i olika väder och vindförhållanden så får betydligt fler sinnen jobba för att hålla en upprätt, än när man sitter på en trainer.
Att stå ut med att sitta på trainern en längre tid kräver starkt pannben, men det är en annan sak.

Så, vad mer kan orsaka den ökade tröttheten som uppstår av pendling?