Fysdag.

2 dm med snö dumpades över norrbotten natten till idag. Jag fick som alla andra starta dagen med att skotta. Blev inte att skotta hela infarten, bara nog för att frun skulle komma ut med bilen. Väl klar med snöskottandet så hade det slutat att snöa, så jag tog beslutet att ta cykeln till jobbet idag.

Kanske inte värdens bästa beslut.

Det var klart mycket spårigare efter arvidsjaursvägen än jag förställde mig att det skulle vara.  Väggrenen var tex inte plogad när jag startade hemifrån.

 Oplogade väggrenar är rätt ok,...

Att väggrenen är oplogad är normalt inget större problem. Största problemet att det är oplogat är att jag  behöver cykla mer ute i körfältet. Fördelen med det är att färre bilar tränger sig förbi en. Fast just idag så tyckte jag att att de flesta bilister körde väldigt omtänksamt.

Det jag är mest rädd för när jag cyklar är alltid fordon nummer två. För fordon nr: 2 får mycket kortare tid på sig att upptäck mig och köra om mig på ett säkert sätt, Särskilt om de ligger bakom en lastbil i snörök.

Just den här gången var det ingen bil efter.

 

Det är ganska skönt att komma in i Bergsviken och kunna nyttja cykelvägarna där.

 

Trots flera fysmoment denna morgon så lyckades jag klämma in ett gympass på lunchen.

Efter en lång dag där allt möjligt hade strulat i arbetet, så var det dags att trampa hemåt. Som jag satte mig på cykeln så kom det ännu mera nederbörd. Jag hem han jag uppleva vanligt snöfall, hagel och underkylt regn. Lätt att hålla sig för skratt på sådan pendelresor.

Det planerade långpasset imorgon kanske får bli på trainern. Vet inte om jag orkar utmana vädret mer den här veckan.