Styrkepass och hjärngympa

Blev att jobba idag, men säg den lycka som varar. Fick besked under dagen att dotten hade insjuknat, och eftersom frun är sjukskriven så blir det jag som få ta VAB. 

Verkar som om det blir att till bringa påsken i sjuksängen. 

I morse tänkte jag till och tog powertaphjulet från tempocykeln. Hade en tanke att jag skulle kunna köra kombinera dagens pendling med dagens träningspass. Styrkeintervaller stog det på schemat. 4*4min FTP+20%, 70 i kadens. Hade tidigare räknat ut att mer än fyra intervaller kräver en omplanering av min pendlingsrutt, och eftersom detta är första gången jag kör detta utomhus så börjar jag lite försiktigt.

Fy vilken hjärngympa det blev. Var ett par parametrar mer än normalt att hålla rätt på. Att hålla tiden på intervallerna samt rätt effekt och kadens i byig vind och mycket påsktrafik(stressade förare med breda släp fulla med skotrar och kälkar) är inte det lättaste insåg jag när jag kom hem. Lika slut i hjärnan som i benen.

Intressant var att jag brukar inte orka hålla mer än 10% över FTP på trainern, men nu orkade jag hålla mer än 20% över FTP.

Hoppas att jag kan köra intervallerna med klubben imorgon, men det beror helt på hur kry familjen har blivit. Egentligen står det syre-intervaller på schemat. Får se vad det blir.