Blöta Vo2 intervaller

Efter att ha varit hemma för VAB ännu en dag så lyckades jag få en stund för träning på kvällen. Det var tänkt att köra 6*4 min på ca FTP+10%. Men eftersom jag skulle köra dessa ute och inte inne på trainern så tänkte jag att jag smygstartar med att bara köra 4*4min. (De andra som var på plats skulle köra 5*5min)

Så sagt och gjort började rulla ut mot hemmingsmarksbacken där dagens intervaller skulle ske.

Väl där började det regna, typiskt. Jag körde på vad jag kände skulle kunna vara en hållbar effekt och tänkte att jag kollar snitteffekten när jag kommer upp. Försökte hålla uppe kadensen så gott det gick.  Väl på toppen så fegade jag ur och gav kroppen min lite extra vila efter första intervallen eller chocken som kanske är mer precis beskrivning av känslan i kroppen. Effekten på första 4min intervallen var 281W, vilket är drygt 30% över FTP för mig.

Så tog en liten omväg på toppen innan jag tyckte det var dags att vände för nästa omgång.

De följande intervallerna blev 276W, men då körde jag 5,30 min, jag missade helt enkelt att jag skulle bara köra 4 min intervaller. De två sista blev 267W och sist 262W.  Effekten föll av lite mer än jag hade önskat, men jag glatt överraskad att jag lyckades att hålla så pass hög effekt. Särskilt som målet var att köra just över 230W.

Fast det är klart, hade jag kört 6 intervaller så kanske sista hade hamnat runt 230.

Allt som återstod var en blöt hemresa. Tack till klubbkompisar för sällskapet.

 Trötta cyklister.

Trötta cyklister.