Förra veckan summering.

Totalen hamnade på lite drygt 13 timmar.  12 timmar cykling med en vilodag är jag rätt nöjd med. Blev all möjlig cyckling. Tyvärr lyckades jag bara få in en timmes styrketräning. 

Körde två fartpass och ett långpass och ett fullständigt misslyckat försök på hemmingsmarks tempot med linjecykeln.

Först ut fartpassen: Första passet blev misslyckat, föll igenom klart mycket mer än jag hade hoppats på. Så när det var dags för andra passet så hade hornen växt ut. Första 1 min intervallerna gick bra, men som det ofta är så straffade det sig senare. För på de påföljande 40sek intervallerna föll jag som en sjunkbomb. Som tur var så gick de avslutande 20sek intervallerna riktigt bra.  Hoppas nu det dröjer innan dessa pass dyker upp i planeringen igen.

På söndagen var det egentligen tänkt att jag skulle ha kört ett till Fartpasss, men det fanns helt enkelt inte i min kropp. Så det blev ett längre pass med några från cykelintresset i piteå. Det blev ett lugnt pass till affären i ålund, enda som hände var att körde en spurt upp för den långa backen bortanför hemmingsmark vilket alltid känns i hela kroppen.

 

Hemmingsmarkstempot. Fy för den lede. Inte en av mina bättre tester, och riktigt illa vald dag.

Jag planerade att köra testet på vägen hem från jobbet. Så jag skulle köra testet med linjecykel och min lilla ryggsäck, men målet för dagen var inte tiden utan att se vilken effekt jag skulle kunna hålla. Tänkte köra hela testet på effekt, hade nämligen glömt Pulsbandet hemma. Värmde upp ordentligt på vägen från stan till starten i hortlax. Kände rätt bra i kroppen. Första backen upp mot blåsmark gick enligt plan, höll effekten lite för högt men jag trodde inte jag skulle för sota för mycket för det. Målet var att lyckas hålla effekten över FTP fram till vändet, för jag vet att det är svårare att hålla upp effekten i nedförsbackar.

Strax innan hemmingsmark började det regna, ett riktigt kallt regn. Hände hur benen inte längre ville vara med. Väl i den långa backen upp mot vändet så kom värmen tillbaka, tyvärr följs den av en fullständig stumhet i benen.  Att lyckas trampa igång efter vändet går emot varje fiber i kroppen. Efter vändet så tittar jag ner för att få en uppfattning om hur fort det går, och ser att min effektmätning har lagt av. AV alla tillfällen så var detta inte den bästa. Jag försökte på ett par olika sätt att få liv i den igen men utan framgång. Att köra bara på känslan i kroppen var en ny upplevelse och något som jag definitivt behöver träna mer på.
När den långa utförslöpan från vändet var avklarad och pulsen hade kommit ner i normal nivå, vilket resulterade i att kyla och stumheten spred sig i benen. Tänkte att nu kan det inte bli värre. Tji fick jag. För nu började det att falla snöblandat regn. Funderade ett tag på att ge upp och svänga vänster i blåsmark. Fast har jag plågat mig så länge så kunde jag nog stå ut en stund till.

Jag lyckades dock att komma in under en timme vilket jag räknar som en framgång.

 30km plåga = Hemmingmarktempo banans profil.

30km plåga = Hemmingmarktempo banans profil.

Nytt batteri är nu monterat i mitt powertap, men det lär nog dröja innan jag kör denna teststräcka igen. Då ska vara mycket varmare & vackrare väder.

 

Utöver dessa pass så blev det en del pendling, skolskjutsar och affärstrippar. 
Min packcykel har fungerat som det var tänkt, även om det känns när jag har 50kg barn bak på cykel.