Trötthet, och puls som inte vill upp.

Senaste dagarna har jag haft svårt att driva upp pulsen när jag cyklar, och jag har varit tröttare än vanligt för det jag har gjort. Jag har funderat varför.

Tycker inte att jag har cyklat mer än vanligt denna vecka, men när jag tittar i trainingpeaks så ligger jag på -36 i trainingstress balance och efter dagens pass så hamnar jag på -54 i trainingstress balance.

 Träningskurvor, från Trainingpeaks

Träningskurvor, från Trainingpeaks

Kanske är det så att all pendling sliter mer än jag tror. Valet av pendlare kanske också påverkar en del. Jag har pendlat med min "packcykeln"  och den är klart tyngre än linjecykeln att köra med.

 På väg hem med min packcykel och lite last.

På väg hem med min packcykel och lite last.

Tycker ändå att det är lite förvånansvärt hur sliten jag känner mig när jag cyklar.

Kanske finns det en tanke med den träningsbelastning som jag har just nu, hoppas jag. För just nu har jag svårt att hålla min FTP i 20 min och kvällens pass är 3*20 min tröskel, återstår att se hur det går.
Skall jag ta PB på Rekordmilen så krävs det en effekt motsvarande FTP+15%, och det känns avlägset just nu.

 Vacker utsikt från bron.

Vacker utsikt från bron.

Även om jag är sliten i benen så kan jag uppskatta den underbara utsikt som erbjöds på min pendling till jobbet idag. Mina spacers matchar himlen, hopas det håller i sig hela sommaren.

 Mina spacers matchar himlen idag, hoppas det får fortsätta så hela sommaren.

Mina spacers matchar himlen idag, hoppas det får fortsätta så hela sommaren.

Idag var det så återigen dags för ett styrkepass.
Jag och min kollega har för ett tag sedan bytt ställe att köra våra styrkepass på, och på Öjeby atletklubb så är då ingen risk att köra slut på vikter. Utan jag har det motsatta problemet här, finns nästan inte nog lätta vikter.

 Kan jag hitta lite styrka bakom denna dörr tro...

Kan jag hitta lite styrka bakom denna dörr tro...

Återstår att se om man blir starkare.