Misärpendling = första testet av nya jacka.

Jag har nu under vintern som har varit pendlat i min klubbjacka. Den har tjänat mig väl under vintern som har varit. Jag pendlar mest efter bilvägar och vill så långt det går synas väl, så att bilisterna ser mig i tid och kan hålla ut när de kör om mig. På vintern är belysning A och O för att synas väl och jag har lysen nog. Under våren och hösten syns inte lysen lika bra och är det svårare att lösa synligheten. Efter att ha sett de jackor som flera av mina klubbkollegor kör med (Gore jackor i färgen High Vis yellow) så har jag insett att det är nog svaret jag har sökt. Så efter att ha sökt runt på nätet ett tag efter en jacka, så hittade jag en för ett tag sedan och i veckan har den äntligen dykt upp.

 Gora Xenon 2.0 So

Gora Xenon 2.0 So

Under det första passen med jackan så var det bara sol, och i sådana förhållanden fungerar de flesta jackor. Till skillnad från imorse så blev inte fredagens hemfärd en tripp i solen. När jag startade från jobbet så sken solen. Jag skulle tyvärr inte vara kvar i staden, utan min destination låg i riktning mot de mörka molnen.

 Målet för dagens resa låg under de mörka molnen..

Målet för dagens resa låg under de mörka molnen..

Så kom då första riktiga testet av jackan. För på den 18km pendlingen hem så han jag uppleva allt från sol, hagel, blöt snö och regn.

 Hagelskur, som sedan blev blötsnö.

Hagelskur, som sedan blev blötsnö.

 Hagel är inte trevligt.

Hagel är inte trevligt.

Trevligare dagar har jag haft på cykeln, men jackan fungerade fint.