Mitt senaste MTB projekt

Eftersom jag har gjort om min mtb(GT) till en packcykel så har jag nu ett tag varit utan skogscykel. För packcykeln som väger ca 30kg och har en svängradie som kan få, är inte riktigt optimal i skogen.

Så när Kurt ringde och frågade om jag ville ha en äldre MTB-ram och ett par hjul så högg jag till direkt. Lastade upp dessa på min lastcykel för transport hem till Roknäs. Detta skedde innan den egentliga sommaren dök upp. Dvs under maj när det var varmt.

Efter att ha plundrat hyllorna hemma i förrådet och beställt några reglage så stod den färdig. Sånär som på den okapade gaffeln.
Cykel körs med  1*10 utväxling, men här kommer jag nog att få tänka om lite. Verkar som att jag har lite otur i tanken när det gällde utväxlingen.
Just nu sitter det en 36 fram och 11-32 bak. Vet inte hur jag tänkte när jag beställde 11 bak. För som det nu är så krävs det låååånga nedförsbackar för att jag ska kunna använda 11 bak och i brantare uppförsbackar önskar jag att jag hade betydligt lägre växlar. Bäst hade nog varit att köra med 32 fram och en SRAM 12-36 bak.
Jag ska ge det ett par veckor till innan jag ändrar något, om inte annat så är det fostrande i uppförsbackarna.

Var även i dagarna och hämtade lite snitslar hos Måns. Jag håller på att röja upp en befintlig   stig som finns i mitt närområdet. Problemet är att jag har för lite referenser vad gäller mtb-banor så jag vet inte hur pass lätt/svår min lilla teststräcka blir, vilket innebär att jag egentligen inte vet om det är värt tiden jag lägger ner på den.  Jag får be måns ta en tur vid något tillfälle och höra om han tycker att det är värt att jobba vidare på spåret.