Guidad tur runt Eliasjaktsbanan.

Perfekt väder för en Mtb-tur. Det var länge sedan jag var ut i skogen och körde så detta skulle bli ett perfekt tillfälle att prova om man jag hade någon ork/teknik, eller om jag skulle bli avhängd i första backen.

Hade mina tvivel om jag skulle orka att cykla upp för vissa av de brantare backarna eftersom jag har singelklinga fram. Visade sig att jag med mycket möda kom upp även i de brantare partierna, men jag kommer att behöva åtgärda utväxlingen.
Kom iväg lite sent hemifrån så det blev att köra på tröskeln till samlingsplatsen för att alls hinna dit i tid, vilket inte är optimal uppladdning.
Vi var elva tappra som skulle testköra banan. Fördelen med att bli guidad runt en bana är att det finns ingen risk att bli droppad på vägen. Utan vi skulle vänta ikapp varandra och att farten skulle hållas på en beskedlig nivå.
 

 Samling innan start.

Samling innan start.

 Måns

Måns

 Blom

Blom

 MIcke

MIcke

Jag kan bara hoppas att vädret blir lika bra när det är dags för den riktiga Eliasjakten, för 18 grader och sol är perfekt för skogscykling. Jag har inte testat särskilt många banor på andra orter, men jag tyckte om den här. Riktigt fin blandning av allt som en svensk skog kan erbjuda.
Så tar jag mig runt bana så gör de flesta det.