Beslutet är fattat, återgår till plattisar på min MTB.

Nu är beslutet fattat. Jag återgår till plattisar. Jag har helt kort provat att köra med klickpedaler på min mtb och jag kom fram till att det i dagsläget inte var något för mig. Så jag återgår till att köra med plattisar.
Det finns fördelar med bägge systemen, men som jag ser det så överväger fördelarna för mig. Jag har flera cyklar som har plattisar och då kan jag köra med samma skor till alla cyklar. Sedan är jag ut en del med barnen och cyklar och då tenderar det att bli en del att gå och det är lättare med plattisar.
Sedan så känner jag att jag behöver träna upp min teknik i skogen och det sker lättare med plattisar än med klickpedaler. Jag kör inte fort i skog utan tycker det är roligare att köra lugnare men ha som utmaning att inte sätta ner fötterna och för den typen av teknisk cykling så känns plattisar bättre lämpade.
Många tycker nog att man har bättre kontroll på cykeln med klickpedaler än med plattisar. Det kan mycket väl stämma särskilt om man kör snabbare över stigar/leder där det är rötter och stenar som gör att cykeln studsar en del, då behöver man inte oroa sig för att tappa pedalerna. Den typen av cykling är inte något som lockar mig som det är just nu.
Vill man se cykelhantering med plattisar så kolla in martyn ashton eller danny macaskill.

Förra veckan dök mina nya cykelskor upp. Klassiska Five ten
 

image.jpg