Kolla vägarbeten innan nästa långtur.

Note to self: Kolla vart det finns vägarbeten innan nästa distanspass.

Jag hade planerat att köra ett distanspass idag. till skillnad mot massor av andra tillfällen så hade jag ett mål med dagen. Jag skulle hämta en bok hos lindbäck i älvsbyn.
Jag stoppade på mig några gel och en flaska vatten, satte hörluren i öret ( boken för dagen är "the strain" av bla Guillermo del toro.) Sedan bar det av.

Jag hade redan innan tänkt att cykla via sikfors för att att det är trevligare väg och mindre trafik. När jag var på väg ut från sikfors så dök det upp vägarbetsskyltar, noterade inte då hur långt, men jag tänkte att jag orkar inte köra hela vägen tillbaka till älvsbyvägen utan jag fortsätter. Det verkade som att det bara var kortare bitar med uppbruten väg. Tänkt så fel man kan ha.

 Fort gick det inte.

Fort gick det inte.

 Paveasnitt

Paveasnitt

På vissa av vägarbetsområdena var det bergkross och inte grus. kan bara säga att det skakade massor i händer och fötterna, fick lov att stanna och skaka ner blod i händerna vid ett tillfälle. Som tur är så slapp jag punkteringar.
Väl framme i älvsbyn, var det bara att last boken i ryggsäcken och vända om hemåt, men denna gång körde jag älvsbyvägen.
Optimist som jag är så försökte jag hålla upp tempot lite, satta ribban ganska lågt, försökte hålla 160W i snitt. Lyckades hålla 165W fram tills Böle. Då tog energin slut. Det blev inte en fullständig bonkningen men snitteffekten sänktes till 120W.
Bättre vägval och fler gel hade gjort resan betydligt trevligare/snabbare.