Stigfinnade som delvis uteblev.

Igår hade jag planerat att ta en tur  upp mot älvsbyn och försöka hitta lite nya grusvägar att köra. Allt startade förträffligt. Kontrollerade att min CX klar och laddade in en ljudbok att lyssna på under resan(The Climb, handlar om chris froome), tog även en flaska vatten med mig.

Med solen i ryggen men tyvärr vinden i ansiktet så rullade de första milen på.
Lagom när jag kommer till brattknabben blir jag alltid lika nyfiken hur man tänker när man har en kanon som trädgårdsdekoration. Eller är den tänkt att skrämma bort alltför nyfikna besökare.

DSCN2396.JPG

I breattknabben övergår vägen också i grusväg. Tyvärr så är var den ganska blöt=sugig. Jag har inte på dessa turer någon ambition att köra fort. Utan jag är mest bara ute för att det är skönt att cykla.

Jag hade på kartan hittat en genväg mellan denna väg och sikforsvägen som jag tänkte prova. Så jag hade programmerat min Garmin så att jag inte skulle missa var det var dags att svänga in i skogen.

DSCN2398.JPG

Det är för det här jag har skaffat mig en CX. Att slippa vara beroende av asfalt.
Vägen var vad jag främst kan kalla en slingrig skogsbilväg, bestående av alla möjliga typer underlag Bergkross/grus/jord/lera. Klart njutbart.

DSCN2399.JPG

Väl ute på andra sidan så blev det blandat grus och asfalt ner till tvärån, där jag hade tänkt svänga in igen.

Efter ca 500 meter in på en mindre grusväg var det bara att vända. För min tänkta väg var tydligen en sommarväg, och den var ännu packade med snö. Jag orkade inte undersöka hur långt snötäcket sträckte sig. Så resten av resan blev den vanliga blandningen av grus/asfalt som vägen erbjuder mellan tvärån/långnäs. Turligt nog hade jag vinden i ryggen på den här sträcken. Min energy började så sakta tryta.
Jag har alltid med mig en bar för dessa längre turer, men jag tror nog att jag får börja ta med mig två.
Vore dumt att gå helt tom ute i skogen.

Jag tar gärna emot tips på fler grusvägar/stigar som passar en CX inom Piteå kommun.