Skor för svensk sommar?

Efter förra årets rekordsommar så känns det som att vi kommer att få en betydligt kallare sommar nu i år. Så då är det läge att jaga rätt på lite skor.
Jag har länge varit på jakt efter ett par skor för främst vår/höstcykling. Som alla känner till så är vår höst och vår lika med vinter i resten av europa.
För när det blir dags för vintercykling och många minusgrader så är det plattisar och skoterskor som gäller för mig. LIte feg vad gäller kombinationen spd, snömod, spårig vägbanor och bilar.

Så min vana trogen så har jag sökt på nätet efter skor till vettigt pris. Efter ett antal månader utan att hitta något vettigt till bra pris så dök till slut dessa upp på e-bay.
Min tanke vid auktionshandel är alltid att jag anger vad som är mitt maxpris och sedan tittar jag inte hur det går innan auktionen är klar. Allt för att undvika att ryckas med i auktioner och överbetala en vara.
Jag hade självklart kollat vad som sades på olika forum om aktuell skomodell och överallt så ansågs de vara små i storlekarna och att bäst är att ta minst en storlek större än vad man har normalt. Men när man bjuder på en vara är det svårt att välja storlek. Aktuell storlek var42, vilket är min normala skostorlek. Så jag satte ett lågt maxpris.
Kors i taket, jag vann. 

Så nu var det bara vänta och hålla tummarna att de skulle passa.  Igår fick jag äntligen beskedet att ett paket fanns att hämta. 

image.jpg

Väl hemma med paketet i famn så var det dags att se om jag hade blivit lurad,  gjort ett kap eller om jag skulle bli tvingad att sälja skorna vidare...

Skorna som jag hade vunnit var ett par LAKE MXZ 303.

Otroligt nog så passade skorna.

Det är klart, jag kommer inte att kunna ha massor med sockar i dem, men det var aldrig tanken från början. Sedan väger de ganska mycket, men å andra sidan behöver jag inte använda skoöverdrag. Till skillnad mot många andra skor så tror jag att dessa blir skönare med tiden. Det är en skinnsko med en rejäl vibram sula, och skinnet kommer säkert att forma sig mer efter fötterna vad tiden lider.

Jag har inte hunnit cykla med skorna ännu, och jag hoppas att jag inte kommer att behöva göra det heller innan hösten kommer.
 

image.jpg

För en sommar som kräver liknande skor vid cykelturer vore tragiskt.