Årets första pendlingscykling

Helt ärligt.

Jag har legat på latsidan nu under senare delen av hösten. Jag tappade farten under hösten, vet inte riktigt vad som hände. Troligen berodde det på stor osäkerhet vad gällde mina arbetsuppgifter. Men nog med ursäkter. Det kan bara bli bättre.

Så idag var det dags för årets första pendlingen.
Fast säga vad man vill. -15 som det var idag när jag for från jobbet känns precis på gränsen för vad jag tycker är ok. Sjunker temperaturen mer än så då sjunker även min motivation att ta cykeln till jobbet.  Det krävs så mycket kläder vid lägre temperatur. Sträckan som jag pendlar är 18k.8m lång, vilket ofta på vintern känns för långt. Hinner bli lite nerkyld på min väg till jobbet.

Sedan är det lite extra jobbigt nu med de dåligt plogade väggrenarna. Alla rännor som det blir på sidan av spåren där bilarna kör, samt alla snöblock som ligger i vägen gör cyklingen ibland vingligare än vanligt. vilket jag önskade att bilisterna tog hänsyn till.
Väldigt många bilister visar stor hänsyn när de passerar mig de antingen väntar bakom en vid möte eller så kör de om med STOR marginal, men vissa verkar tycka att 5sekunder av deras tid är mer värt än mitt liv.
På hemvägen idag var det en bil som skulle passera mig samtidigt som det kom ett möte, tror inte han gav mig mer än 10cm marginal.

Lösningen är kanske att köra mitt på vägen...

Få se om det blir att pendla imorgon tisdag också. Ska börja lite lugnt och bara köra tre dagar denna första vecka. Ska orka med lite annan träning också denna vecka.